Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Tek­ki­fir­mo­jen ei kannata lähteä maa­il­mal­le ilman kun­nol­lis­ta IPR-stra­te­gi­aa

Tek­ki­fir­mo­jen ei kannata lähteä maa­il­mal­le ilman kun­nol­lis­ta IPR-stra­te­gi­aa

In­do­ne­sias­ta povataan Kaakkois-Aasian suo­si­tuin­ta digi-in­ves­toin­tien koh­de­maa­ta ja kas­vuo­do­tuk­set tie­toin­ten­sii­vi­sil­lä toi­mia­loil­la ovat jät­ti­mäi­set. In­do­ne­sian di­gi­ta­lou­den ar­vioi­daan kasvavan 27 mil­jar­dis­ta dol­la­ris­ta 300 mil­jar­diin dollariin vuoteen 2030 mennessä.

Im­ma­te­ri­aa­lioi­keu­det ovat kansainvälistyville tekkifirmoille kultaakin kalliimpia, ja niiden on turha lähteä maailmalle ilman kunnollista IPR-strategiaa. Tämän on ymmärtänyt myös Indonesia houkutellessaan tietointensiivisiä toimialoja maahan. Suojausjärjestelmä on ollut osin puutteellinen, mutta vuonna 2020 hyväksytty Omnibus-laki toi muutoksia IP-oikeuksiin muun muassa helpottamalla patenttisuojan hakua ja tavaramerkin hallintaa.

Kansainvälistä kasvua hakevien yritysten tehtävälista on kuitenkin pitkä ja usein halutaan mennä myynti edellä, jolloin tuotteiden tai palveluiden suojaukset eivät aina nouse kärkeen. Seven Stones Finland yhteistyössä Seven Stones Indonesian kanssa auttaa suomalaisyrityksiä tutkimaan ja testaamaan Indonesian markkinoita turvallisesti ja riskittömästi mukaan lukien im­ma­te­ri­aa­lioi­keu­det.

Lue IPR-asiantuntijamme juttu ta­va­ra­merk­kioi­keuk­sis­ta Indonesiassa: https://baliexpat.com/2022/08/19/the-importance-of-registering-a-trademark-in-indonesia/

Kuva: BaliExpat