Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Aasia vuonna 2024 – mitä, missä, milloin? Osa I

Aasia vuonna 2024 – mitä, missä, milloin? Osa I

Vuosi 2024 on vaalien ja vallanvaihdosten supervuosi Aasiassa – Presidenttitaistoa käydään Taiwanissa ja Indonesiassa.

Taiwanin saarivaltiossa tammikuisia presidentinvaaleja määrittelee suhde Kiinaan. Vastakkain ovat Kiinaan epäilevästi suhtautuvan demokratiapuolueen gallupeja johtava ehdokas ja Kiinaan suopeammin suhtautuva Kuomintang-puolueen ehdokas.

Indonesian helmikuisissa vaaleissa kisaa kolme ehdokasta, joista viimeisimpien mielipidemittausten mukaan kukaan ei todennäköisesti voita enemmistöä suoraan, jolloin kesäkuussa käydään vaalien toinen kierros. Tiesitkö muuten, että Indonesia on maailman suurin kansakunta, jossa presidentti valitaan Suomen tapaan suoralla, 2-vaiheisella kansanvaalilla.

Parlamenttivaalit käydään puolestaan Bangladeshissa, Pakistanissa ja Intiassa.

Indonesia siirtää pääkaupunkinsa Borneolle – Maailmanluokan vihreäksi älykaupungiksi hahmoteltu megahanke tarjoaa bisnesmahdollisuuksia myös suomalaisille.

Indonesian uuden pääkaupungin, Nusantaran avajaisia vietetään maan itsenäisyyspäivänä 17. elokuuta, jolloin hankkeen ensimmäisen vaiheen odotetaan valmistuvan. Hanke tarjoaa myös suomalaisyrityksille mahdollisuuksia sekä resurssitehokkaan ja vähähiilisen perusinfrastruktuurin rakentamisessa, että palvelujen digitalisoinnissa. Tammi-helmikuun vaihteessa elinkeinoministerin johtama yritysdelegaatio vieraileekin Nusantaran rakennustyömaalla.

Maailman kasvumarkkinat löytyvät Aasian maista – Mikä niistä olisi paras juuri sinun yrityksellesi?

Nyt on oikea aika hakea kasvua Aasiasta. Seven Stones Finland yhdessä Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa auttaa tunnistamaan potentiaalisimmat markkinat ja testaamaan tuotteiden ja palveluiden markkinasopivuuden. Perusteellisen analyysin kautta yritysjohdon on mahdollista välttää virhearviointeja ja niihin liittyviä kustannuksia sekä minimoida riskejä. Lopputuloksena on Go tai No-Go -päätös markkinalle menosta.

Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com.