Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Ilmastokriisistä on tulossa terveyskriisi Aasiassa

Ilmastokriisistä on tulossa terveyskriisi Aasiassa

Ilmastokriisin aiheuttamat terveysvaikutukset näkyvät eri puolilla maailmaa, eritoten Aasiassa. Dengue-ja malariakuume yleistyvät Thaimaassa ja Malesiassa, kun taas ilmansaasteiden aiheuttamat hengitystiesairaudet lisääntyvät Indonesiassa. Onko sinulla mielessä kehitysinnovaatio ilmansaasteiden ja niiden aiheuttamien terveysriskien vähentämiseksi?

Vaikka ilmastonmuutoksen aiheuttamat terveydelliset vaikutukset Aasiassa ovat merkittävät, ilmastokeskustelussa terveysriskit jäävät usein vähälle huomiolle. Ilmansaasteet aiheuttavat hengenahdistusta ja hengitystiesairauksia ja lämpöstressi päänsärkyä, huimausta ja pahoinvointia. Jopa mielenterveysongelmien, kuten masennuksen ja ahdistuksen arvioidaan liittyvän ilmastonmuutokseen.

Indonesian pääkaupungin Jakartan ilmansaasteet rankattiin elokuussa maailman pahimmiksi. Ilmansaasteiden aiheuttama akuutti hengitystieinfektio yleistyykin Jakartassa vauhdilla. Se sekoitetaan usein flunssaan, sillä oireina ovat nuha, yskä ja kuume, mutta sen pitkä kesto erottaa sen tavallisesta flunssasta.

Suurimpia saastuttajia Jakartassa ovat liikenne ja hiilivoima. Pitkällä tähtäimellä ratkaisuja haetaan muun muassa liikenteen sähköistämisellä ja puhtaalla energialla, mutta jakartalaiset tarvitsevat helpotusta ilmanlaatuunsa tässä ja nyt. Esimerkiksi ilmanpuhdistimien myynti on noussut ennätyslukemiin.

Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Seven Stones Indonesian ja Asian Insidersin kanssa.

Lue lisää: https://asia.nikkei.com/Spotlight/The-Big-Story/Asia-s-climate-driven-health-crisis-raises-alarm-ahead-of-COP28