Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Korvaako Google ja ChatGPT maakohtaisen kumppanihaun Aasian markkinoille mentäessä?

Korvaako Google ja ChatGPT maakohtaisen kumppanihaun Aasian markkinoille mentäessä?

Kumppaneiden valitseminen on vaativaa työtä. Jos kumppani osoittautuu vääräksi, usean vuoden työ ja raha saattaa mennä hukkaan – ja markkinoille meno viivästyy, jopa epäonnistuu.

Usein suomalaiset pienet ja keskisuuret yritykset eivät tee riittävästi taustatyötä, kun valitsevat partnereitaan. Ne tyytyvät siihen, kun joku ottaa yhteyttä ja sanoo, että ”tässä on teille hyvä partneri”, ja ne luottavat internetistä löytämäänsä tietoon. Hyviä partnereita on kuitenkin vaikea löytää ja silloin korostuu paikan päällä olemisen arvo.

Kumppanihaku on järjestelmällistä työtä, joka aloitetaan ihanteellisen kumppaniprofiilin ja arviointikriteereiden määrittämisellä. Mikä on potentiaalisten kumppaneiden nykyinen markkina-asema ja ketkä ovat niiden asiakkaita? Palvelevatko ne kilpailijoita tai kilpailevia tuotemerkkejä? Pystyvätkö ne palvelemaan koko markkinaa vai toimivatko ne tietyssä segmentissä tai maantieteellisellä alueella? Mitkä ovat niiden taloudelliset resurssit, tekniset ja after sales -valmiudet? Kuinka vahvat suhteet niillä on valtion virkamiehiin ja markkinoiden avaintoimijoihin?

Nämä kriteerit on arvioitava riippumattomasti ja suhteessa paikalliseen osaamiseen. Lopulta syntyy lyhyt lista kumppaniehdokkaista, jotka on henkilökohtaisesti haastateltava. Aasiassa myös due diligence -selvityksen tekeminen kannattaa omistusjärjestelyiden selvittämiseksi ja taloudellisten riskien vähentämiseksi.

Seven Stones Finlandilla on yhdessä kumppaninsa Asian Insidersin kanssa maakohtaiset asiantuntijat ja testatut menetelmät ja työkalut onnistuneen kumppanihaun toteuttamiseksi. Ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan keskustelutuokioon kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com.  

Lue lisää Asian Insiders Insights: https://asianinsiders.com/2023/07/19/a-successful-partner-search-in-asia-is-crucial-to-enter-the-market-effectively/