Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » ASEAN-maat luottavat investoinneissaan Indonesian valmistusteollisuuteen digihuumasta huolimatta

ASEAN-maat luottavat investoinneissaan Indonesian valmistusteollisuuteen digihuumasta huolimatta

21.4.2023

Kaikki, mikä on digitaalista, hypettää Indonesiassa; e-Health, e-Learning, e-Government ja niin edelleen. ASEAN-maat investoivat kuitenkin eniten perinteiseen valmistusteollisuuteen, kuten teräs-, elintarvike-, kaivos- ja kemianteollisuuteen.

ASEAN-maista Singapore on Indonesian suurin investori (lähes 50 miljardia dollaria). Singapore sijoittaa terästeollisuuteen, kiinteistöihin, logistiikkaan, elintarviketeollisuuteen ja kaivosteollisuuteen. Toisena tulee Malesia (noin 9 miljardia dollaria), joka investoi logistiikkaan, kemianteollisuuteen ja elintarviketeollisuuteen. Kolmas on Thaimaa kemian- ja kumiteollisuuden investoinneillaan (1,5 miljardia dollaria). Tiedot käyvät ilmi Indonesian investointiministeriön BKPM:n julkaisusta pankkijätti HSBC:n järjestämässä ASEAN-päivän tapahtumassa huhtikuussa Jakartassa. Luvut koskevat vuosia 2018-2022.

Myös Suomen vienti Indonesiaan nojaa edelleen meille perinteisiin valmistusteollisuuden tuotteisiin. Merkittävimmät tuotteet ovat koneet ja mekaaniset laitteet sekä sähkö- ja elektroniikkakoneet ja -laitteet. Paperiteollisuuskoneet ja niiden osat ovat suurin yksittäinen tuoteryhmä.

Lue lisää: https://investindonesia.co.id/2023/04/11/bkpm-manufacturing-is-aseans-largest-investment-in-indonesia/

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja paikan päällä Indonesiassa etsimässä bisneskohteita Indonesian kasvavilta markkinoilta suomalaisille innovaatioille ja investoinneille. Jos olet miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan, ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.