Siirry suoraan sisältöön

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa auttaa sopivan yritysrakenteen valitsemisessa. Markkinaspesialistimme Nadhifah K. Agusalim listasi eri yritysrakenteiden plussat ja miinukset.

100% PT PMA: Ulkomaiset sijoittajat voivat perustaa ja omistaa yrityksen Indonesiassa, jolloin he käyttävät siinä täyttä määräysvaltaa.

Yhteisyritys PT PMA: Yhteisyrityksen etuna on se, että paikallisilla kumppaneilla on tuntemus ja kokemus Indonesian markkinoista ja bisnesympäristöstä.

Edustusto: Reppitoimisto sopii yrityksille, jotka haluavat tutustua Indonesian markkinoihin ilman osakepääoman investointia.

”Lisäisin tähän listaan vielä Seven Stones Indonesian soft landing -palvelut suomalaisyrityksille. Indonesian markkinoilla on tärkeää olla läsnä. Voimme edustaa yritystäsi, tarjota toimistopalvelut ja palkata tarvittavan henkilöstön, kuten myyntitiimin”, sanoo SSI:n Suomen vetäjä Tanja Harjuniemi.

Vaikka Indonesia on ottanut käyttöön useita toimenpiteitä ulkomaisten investointien sujuvoittamiseksi, kannattaa varautua ainakin seuraaviin haasteisiin:

  • Kielimuuri: Prosessi ja siihen liittyvät dokumentit ovat indonesiaksi, jolloin tarvitset sekä kääntäjän että lakimiehen apua.
  • Läpinäkyvyyden puute: Kaikkea tietoa ei ole saatavissa internetistä, vaikka paljon jo onkin.
  • Viivästynyt käsittelyaika: Käsittelyajat voivat venähtää esimerkiksi online-palveluissa esiintyvien ongelmien takia.
  • Rahoituksen saatavuus: Ulkomaiset sijoittajat saattavat tarvita apua rahoituksen saamisessa luottohistorian ja vakuusvaatimusten puutteen takia.

Lue lisää: https://sevenstonesindonesia.com/blog/setting-up-a-foreign-company-in-indonesia/

Seven Stones Indonesian kokenut asiantuntijatiimi tarjoaa kaiken kattavat yrityspalvelut ulkomaisille yrityksille ja yksityishenkilöille aina markkinoiden tutkimisesta ja kumppaneiden etsimisestä yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen. Ota yhteyttä tanja@sevenstonesindonesia.com ja varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen pikakelaus markkinoihin.