Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Aloita matkasi Indonesiaan kanssamme: Markkinatietoa paikallisella asiantuntemuksella ja Indonesian kielellä

Aloita matkasi Indonesiaan kanssamme: Markkinatietoa paikallisella asiantuntemuksella ja Indonesian kielellä

Valmista markkinatietoa on nykyään tarjolla yllin kyllin, mutta tarkemman ymmärryksen muodostamiseksi on elintärkeää hankkia dataa paikallisesti.

Digitalisaatio on avannut aivan uudet mahdollisuudet selvittää markkinoita ilman erikseen tilattuja markkinatutkimuksia. Parilla hakusanalla Googlesta löytyy eri maiden vienninedistämisorganisaatioiden ja konsulttiyhtiöiden maakatsauksia ja toimialaraportteja – ja varsin päteviä sellaisia. Esimerkiksi Business Finlandin Country Outlook ja Future Watch -raportit tarjoavat varhaisen vaiheen markkinatietoa, jonka avulla yritys pystyy suunnittelemaan kansainvälistymistä ja hahmottelemaan markkinavalintoja.

”Virtuaaliavustaja ChatGPT oli yllätyksekseni varsin varovainen kysyessäni siltä, että minkälaiset ovat lääkinnällisten laitteiden markkinamahdollisuudet Indonesiassa”, Tanja Harjuniemi Seven Stones Finlandista selvittää. Ja chattibotin vastaus oli:


”Koska tiedonleikkauspisteeni on syyskuussa 2021, minulla ei ole pääsyä ajantasaiseen tietoon vuodelle 2023. Siksi en pysty antamaan tarkkoja ja ajanmukaisia tietoja lääkinnällisten laitteiden markkinamahdollisuuksista Indonesiassa vuonna 2023. Kuitenkin, jos et ole vielä tehnyt niin, suosittelen tarkistamaan luotettavia lähteitä, kuten virallisia raportteja, tutkimuksia ja asiantuntijoiden analyysejä, jotka voivat tarjota ajantasaisia tietoja lääkinnällisten laitteiden markkinatilanteesta Indonesiassa. Tällaiset lähteet voivat sisältää Indonesian hallituksen terveydenhuoltoalan tiedot, terveydenhuoltoalan järjestöt, markkinatutkimusyritykset ja kansainväliset kauppajärjestöt.”

Valtavasta markkinatiedon saatavuudesta huolimatta esimerkiksi Business Finlandin vientioppaassa pienille ja keskisuurille yrityksille kehotetaan hankkimaan riittävästi tietoa yhteistyössä ulkopuolisen konsultin kanssa ja tekemään päätökset vain ajankohtaiseen tietoon perustuen – ei mutu-tuntumalla.
Lue lisää: https://mediabank.businessfinland.fi/l/cwwvht72-kLr

Seven Stones Indonesian markkina-asiantuntija Nadhifah Agusalimin mielestä markkinatutkimuksen merkitys onkin ratkaiseva Indonesian markkinadynamiikan ymmärtämisessä; siihen sisältyy muun muassa ostokäyttäytyminen, kilpailukykyanalyysi, sääntely-ympäristön analyysi, kulttuuriset ja sosiaaliset tekijät ja taloudelliset indikaattorit.
”Vain ymmärtämällä markkinoiden dynamiikan ulkomaiset yritykset voivat rakentaa markkinointi- ja myyntistrategiansa vastaamaan paikallisia tarpeita ja mieltymyksiä”, hän korostaa.
Lue lisää: https://sevenstonesindonesia.com/services/market-research-and-analysis/

Seven Stonesin kokenut asiantuntijatiimi palvelee suomalaisyrityksiä markkinatiedon hankinnassa Indonesiassa. Varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen tarvekartoitus: tanja@sevenstonesindonesia.com.
”Nyt kiitämme kaikkia kohtaamisista ja kokemuksista Suomen suvessa ja palaamme ensi viikolla takaisin kustannuspaikallemme Indonesiaan”, Harjuniemi kiittää.