Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Bisneksen aloittaminen Indonesiassa on helpompaa kuin usein ajatellaan

Bisneksen aloittaminen Indonesiassa on helpompaa kuin usein ajatellaan

12.1.2023

Kun Singaporessa yrityksen perustaminen tapahtuu tunnissa dollarin pääomalla, Indonesiassa siihen menee vielä kuukauden päivät. Prosessi on kuitenkin lyhentynyt takavuosista merkittävästi.

Lisäksi sähköisen rekisteröintipalvelun käyttöönoton jälkeen useimmat yritykset voivat aloittaa toimintansa heti, kunhan järjestelmän kautta on hankittu yritystunnus.

Maailmanpankin Ease of Doing Business -indeksissä Indonesia rankataan sijalle 73. Mukana on 190 maailman maata. Kaakkois-Aasian maista Singaporen lisäksi – joka on koko listan kakkonen – vain Malesia, Thaimaa ja Brunei sijoittuvat paremmin. Suomi löytyy listalta sijalta 20.

Lue Seven Stones Indonesian asiantuntijan Nadhifah K. Agusalimin vinkit liiketoiminnan aloittamiseen Indonesiassa: Simple Advice on How to Start a Business in Indonesia

”Kaiken kaikkiaan yrityksen perustaminen Indonesiassa vaatii suunnittelua ja halua sopeutua paikallisiin olosuhteisiin. Oikean kumppanin kanssa ja kovalla työllä ja päättäväisyydellä on kuitenkin mahdollista menestyä Indonesian elinvoimaisilla ja nopeasti kasvavilla markkinoilla”, Agusalim vakuuttaa.

Oletko sinä koskaan miettinyt yrityksen perustamista Indonesiaan? Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja läsnä paikan päällä auttamassa suomalaisyrityksiä navigoimaan Indonesian markkinoilla.