Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » EU-tuotteiden kysyntä Indonesiassa kasvaa Kiinan tuonnin supistuessa ensi kertaa

EU-tuotteiden kysyntä Indonesiassa kasvaa Kiinan tuonnin supistuessa ensi kertaa

Suomi on taantumassa, ilmenee Suomen pankin viime viikolla julkistamasta ennusteesta. Sen arvion mukaan bruttokansantuote supistuu 0,2% tänä vuonna, sillä hinta- ja korkotason nousu sekä heikentynyt vientikysyntä painavat taloutta. Kiinan talous on yskähdellyt, ja Suomelle tärkeiden kauppakumppanimaiden Ruotsin, Saksan ja Yhdysvaltojen talouskasvuun liittyy riskejä.

Sen sijaan monissa Kaakkois-Aasian kehittyvissä maissa talous kasvaa rivakasti tänä vuonna. Esimerkiksi Filippiineillä 6%, Indonesiassa 4,9% ja Vietnamissa 4,7%, arvioi Maailmanpankki.

Se, mikä tässä on Suomenkin viennin kannalta merkittävää, on eurooppalaisten tuotteiden kysynnän kasvu. Esimerkiksi Indonesiassa tuonti EU:sta kasvoi yli neljänneksen ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Ja tämä siitä huolimatta, että Indonesian ja EU:n välillä ole vieläkään vapaakauppasopimusta. Hieman yli kolmannes kaikesta Indonesian tuonnista EU:sta tuli Saksasta.

Saksalaisten tuotteiden kysyntä kasvaakin voimakkaasti. Indonesian tilastokeskuksen BPS:n mukaan Saksan tuonti kasvoi nimellisesti 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Erityisesti koneiden, ajoneuvojen ja teräsputkien tuonti kasvoi. Saksa nosti näin tuontiosuuttaan ollen Indonesialle 11. tärkein tavarantoimittaja.

Sen sijaan Kiinan tuonnin osuus supistui ensimmäistä kertaa ja tuonti myös muista Itä-Aasian (Japani ja Korea) ja Asean-maista laski merkittävästi.

Nyt on oikea aika kääntää kokka kohti Indonesiaa ja Aasiaa laajemminkin. Ota yhteyttä ja varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen pikakelaus markkinoihin: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja tarjoten kaiken kattavat yrityspalvelut kumppaneidensa Seven Stones Indonesian ja Asian Insidersin kanssa.