Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesia kasvattaa suosiotaan investointikohteena – Oletko sinä koskaan miettinyt investointia Indonesiaan?

Indonesia kasvattaa suosiotaan investointikohteena – Oletko sinä koskaan miettinyt investointia Indonesiaan?

25.7.2023

Viime vuonna Indonesiaan tehtiin ulkomaisia investointeja 43 miljardin dollarin edestä, mikä on eniten maan historian aikana. Neljännes – 11 miljardia dollaria – investoinneista kohdistui perusmetalliteollisuuteen.

Seuraavaksi eniten investointeja tehtiin kaivosteollisuuteen, kemian- ja lääketeollisuuteen sekä liikenteeseen ja tietoliikenteeseen.

Indonesian TOP5 investorit tulevat muista Aasian maista länsimaiden laahatessa jäljessä.

  1. Väestöltään piskuinen naapurimaa Singapore oli ylivoimaisesti Indonesian suurin yksittäinen investori. Lähes kolmannes investoinneista – 13,3 miljardia dollaria – tuli Singaporesta ja kohdistui metalli-, kone- ja laiteteollisuuteen.
  2. Kakkosena tuli Kiina 8,2 miljardin dollarin sijoituksillaan kiinnostuksen kohdistuessa eritoten terveys- ja rahoitusaloille.
  3. Hongkong sijoitti 5,5 miljardia dollaria teknologiaan ja tietoliikenteeseen.
  4. Japanilaisten 3,6 miljardia dollaria kohdistui valmistusteollisuuteen ja rahoituspalvelualalle.
  5. Malesia sijoitti 3,3 miljardia dollaria ja kohteena oli liikenne ja tietoliikenne sekä sähkö-, kaasu- ja vesihuolto.

Vaikka kaivos- ja metalliteollisuus pitävät sinnikkäästi ykkössijaa investoinneissa, uusia kasvualoja ovat puhdas energia, EV-teollisuus, terveysala ja digitalous. Nyt on erinomainen aika aloittaa matka Indonesian markkinoille kanssamme.

Seven Stones Indonesian kokenut asiantuntijatiimi palvelee suomalaisyrityksiä markkinoiden avaamisesta ja kumppaneiden etsinnästä aina yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen. Varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen pikakelaus markkinoihin: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Lue lisää: https://www.aseanbriefing.com/news/indonesias-breakthrough-year-for-foreign-investment-in-2022/