Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesia korvaa kovaa vauhtia kivihiiltä biomassalla

Indonesia korvaa kovaa vauhtia kivihiiltä biomassalla

2.6.2023

Indonesia on 270-miljoonaisella väestöllään yksi maailman suurimpia saastuttajia kumulatiivisilla hiilipäästöillä mitattuna. Kun päästöt suhteutetaan väkilukuun, se loistaa poissaolollaan.

Indonesian energiasta noin 60 prosenttia tuotetaan edelleen hiilivoimalla. Uusiutuvan energian osuutta kokonaistuotannosta on tarkoitus lisätä lähes neljännekseen vuoteen 2025 mennessä, ja yksi keino on korvata kivihiiltä biomassalla.

Bioenergiaekspertti Santeri Rantala on raivannut tietä biomassalle Indonesiassa jo vuodesta 2008 lähtien. Suurimpia biomassalähteitä ovat metsähake ja sahanpuru. Indonesian valtio-omisteisen energiayhtiön PLN:n tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä sen 52:n hiilivoimalaitoksen tuotannosta 12 prosenttia on korvattu biomassalla, ja biomassan käytössä päästään kymmeneen miljoonaan tonniin.

Rantala tuntee Indonesian biomassamarkkinat kuin omat taskunsa. Yksi suurimmista haasteista on biomassan alhainen tuottajahinta verrattuna hiilen hintaan, sillä hiilen hinta on lukittu paikalliselle markkinalle. Toinen haaste on alhainen syöttötariffi biomassavoimalaitoksille.

Rantala oli puhumassa toukokuussa Japanin Tokiossa Biomass Pellets Trade & Power -konferenssissa Indonesian biomassamarkkinoista. Hän on Solcofinin perustaja ja operatiivinen johtaja sekä Seven Stones Finlandin neuvonantaja.

Haluatko kuulla lisää Indonesiasta? Seven Stones Finland yhdessä Santeri Rantalan kanssa on pääkaupunkiseudulla liikkeellä koko kesäkuun. Ota yhteyttä tanja@sevenstonesindonesia.com ja sovitaan tapaaminen!