Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » ”Indonesia maana ja taloutena yllättää”, todetaan Team Finlandin julkaisemassa maakatsauksessa

”Indonesia maana ja taloutena yllättää”, todetaan Team Finlandin julkaisemassa maakatsauksessa

28.4.2023

Team Finland Indonesia julkaisi huhtikuussa maakatsauksen talous- ja bisnesnäkymistä Kaakkois-Aasian suurimmalla markkinalla.

”Harva tietää Indonesian olevan maailman neljänneksi väkirikkain kansakunta, jonka talouden tunnusluvut ovat globaalia kärkikastia. Viimeiset kymmenen vuotta talouskasvun lukema on ylittänyt viisi prosenttia. Kun myös läntisiin maihin vertailtaessa inflaatio on pysynyt yllättävän hyvin kurissa, narratiivi menestyksestä on syntynyt. Suomelle ja suomalaisille yrityksille Indonesia tarjoaa kasvavat markkinat, jossa pitkäjänteisellä panostuksella voi päästä hyviin tuloksiin”, katsauksessa hehkutetaan.

Team Finland nostaa erityisen kiinnostavaksi bisneskohteeksi maan uuden pääkaupungin, Nusantaran rakentamisen Borneon saarelle. Projektin arvoksi on laskettu 32 miljardia dollaria ja sen rakentaminen kestää vuoteen 2045. Team Finland arvioi pääkaupungin rakentamisessa olevan lähes miljardin euron mahdollisuudet suomalaisille yrityksille.

”Koska hanke on laajuudeltaan ja merkittävyydeltään Indonesian merkittävin hallinnollinen hanke, se on nähty vahvasti TF hankkeena, johon on jo otettu mukaan Suomen paikan päällä toimijoiden (BF ja lähetystö) lisäksi UM sekä Suomen kehitysrahoitusinstrumentit”, katsauksessa kerrotaan.

Lue lisää: https://www.marketopportunities.fi/home/2023/talous–ja-bisnesnakymista-kaakkois-aasian-suurimmalla-markkinalla—indonesia-yllattaa-moniulotteisuudellaa?type=country-outlook&industry=health-and-wellbeing

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja paikan päällä Indonesiassa etsimässä bisneskohteita Indonesian kasvavilta markkinoilta suomalaisille innovaatioille ja investoinneille. Jos olet miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan, ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.