Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesia nousee maailman supervaltojen kärkeen vuoteen 2050 mennessä

Indonesia nousee maailman supervaltojen kärkeen vuoteen 2050 mennessä

Investointipankki Goldman Sachs julkaisi vuoden alussa pitkän aikavälin globaalin talouskasvuennusteen. Sen mukaan Indonesia nousee maailman neljänneksi suurimmaksi taloudeksi vuoteen 2050 mennessä. Tällä hetkellä se on sijalla 16.

Talousennusteen mukaan kehittyvät taloudet lähentyvät kehittyneitä talouksia ja globaalisti maiden välinen eriarvoisuus vähenee. Sen sijaan maiden sisäinen eriarvoisuus kasvaa.

Vuoteen 2075 mennessä viiden kärkeen mahtuu enää yksi nykyisistä kehittyneistä talouksista eli Yhdysvallat sijalta kolme. Muut maat ovat kehittyviä talouksia; Kiina, Intia, Indonesia ja Nigeria. Siihen mennessä Kaakkois-Aasian maista myös Filippiinien ennustetaan nousevan G20-maiden joukkoon sijalle 14.

Goldman Sachs julkaisi ensimmäisen pitkän aikavälin talousennusteensa vuonna 2003, jolloin se lanseerasi BRIC-maiden (Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina) käsitteen. Näistä maista Intia ja Kiina ovat menestyneet ennustetta paremmin, kun taas Brasilia ja Venäjä huonommin. Tuolloin Indonesiaa ei vielä noteerattu ja se onkin tehnyt hurjan nousun maailman supervaltojen joukkoon.

Lue lisää Indonesian vahvasta talouskasvusta Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2023/02/06/gdp-in-2022-hits-9-year-high-on-commodities-boom/

Oletko koskaan miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa auttaa suomalaisyrityksiä tutkimaan ja testaamaan Indonesian markkinoita turvallisesti ja riskittömästi.