Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesia ottaa jättiloikkia maailman talousmahtien joukkoon

Indonesia ottaa jättiloikkia maailman talousmahtien joukkoon

6.7.2023

Indonesia nousi tänä vuonna IMD:n kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa 34. sijalle ja Maailmanpankin maaluokituksessa se nostettiin ylemmän keskitulotason maiden joukkoon.

IMD:n kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa 64 maailman taloutta rankataan järjestykseen taloudellisen menestyksen, julkisen hallinnon tehokkuuden, yritysten suorituskyvyn ja infrastruktuurin perusteella. Kärkisijaa vertailussa pitää Tanska Suomen ollessa 11. sijalla. Suomen sijoitus putosi viime vuodesta kolmella.

Kaakkois-Aasian maista Singapore kärkkyy kärkisijoilla useissakin eri rankkauksissa. Kilpailukykyvertailussa se on 4. sijalla Malesian ja Thaimaan seuratessa kaukana perässä sijoilla 27 ja 30.

Tänä vuonna Indonesia hyppäsi hämmästyttävät kymmenen sijaa ylöspäin ja on edellä esimerkiksi Intiaa (49. sija). Indonesian vahvuuksia ovat talouden dynaamisuus ja indonesialaisten avoin ja myönteinen asenne. Sen heikkouksia ovat sen sijaan korkeakoulutuksen taso, tutkimus- ja tuotekehitysinvestoinnit sekä säätely-ympäristö.

Toinen luokitus, jossa Indonesia paransi asemiaan, on Maailmanpankin maaluokitus. Siinä maailman maat luokitellaan neljään tuloluokkaan, joita ovat korkean tulotason maat, ylemmän ja alemman keskitulotason maat sekä alhaisen tulotason maat. Maaluokitus vaikuttaa esimerkiksi kansainvälisten luotottajien mahdollisuuteen rahoittaa hankkeita markkinaehtoisilla vientiluotoilla ja takuilla.

Indonesia on nyt Kaakkois-Aasian maista kolmas, joka nousi ylempään keskitulotasokastiin Malesian ja Thaimaan jälkeen Singaporen puolestaan ollessa yksi maailman korkeimman tulotason maita.

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2023/07/04/world-bank-indonesia-becomes-an-upper-middle-income-country/

Nyt on ”kreivin aika” aloittaa matka Indonesiaan kanssamme.
”Tiimillämme on kokemusta lähes 4 000 yrityksen perustamisesta. Tarjoamme palvelut suomalaisyrityksille markkinoiden avaamisesta ja kumppaneiden etsinnästä aina yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen”, Seven Stones Finlandin toimitusjohtaja Tanja Harjuniemi selvittää.
Olemme liikkeellä pääkaupunkiseudulla koko heinäkuun. Ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.