Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesia tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2055 mennessä vain viisi vuotta EU:ta jäljessä

Indonesia tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2055 mennessä vain viisi vuotta EU:ta jäljessä

9.6.2023

Indonesia ilmoitti tällä viikolla aikaistavansa hiilineutraaliuden saavuttamista viidellä vuodella alkuperäisestä vuoteen 2055 mennessä. Se on kova tavoite maailman neljänneksi väkirikkaimmalle maalle, joka kehittyvänä maana on vasta kaiken kasvun ja kehityksen alkutaipaleella.

Euroopan Unioni yhtenä maailman kehittyneimmistä talouksista vastaavasti tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä – vain viisi vuotta aikaisemmin. Edellytyksenä tavoitteen saavuttamiselle kuitenkin on taloudellisen ja teknologisen yhteistyön lisääminen.

Tällä hetkellä Indonesia on yli 270-miljoonaisella väestöllään yksi maailman suurimpia saastuttajia kumulatiivisilla hiilipäästöillä mitattuna. Indonesia on johtava hiilen viejä ja 60 prosenttia maan sähköstä tuotetaan hiilivoimalla. Uusiutuvan energian osuutta kokonaistuotannosta on tarkoitus lisätä 12 prosentista 23 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Uusiutuvista energiamuodoista merkittävimpiä ovat biomassa, maalämpö, tuuli- ja vesivoima sekä aurinkovoima.

Tällä viikolla Indonesia kertoi myös kieltävänsä kertakäyttöiset muovit vuoteen 2029 mennessä. Kielto kattaa styroksivalmisteiset elintarvikepakkaukset, muovipillit, muoviset ruokailuvälineet ja ostoskassit. Eriasteisia kieltoja on toteutettu eri puolilla maata jo vuodesta 2019 lähtien, esimerkiksi maan pääkaupungissa Jakartassa ja Balin turistisaarella kertakäyttöiset ostoskassit ovat kiellettyjä. Viime vuonna Indonesia tuotti 12,6 miljoonaa tonnia muovijätettä ja se aikoo vähentää sitä kolmanneksella vuoteen 2025 mennessä.

Haluatko kuulla lisää? Seven Stones Finland on pääkaupunkiseudulla liikkeellä koko kesäkuun. Ota yhteyttä tanja@sevenstonesindonesia.com ja sovitaan tapaaminen!