Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesian, Malesian ja Suomen Smart Forestry -alan ekspertit tapasivat Suomessa viime viikolla

Indonesian, Malesian ja Suomen Smart Forestry -alan ekspertit tapasivat Suomessa viime viikolla

30.3.2023

Business Finland on käynnistänyt kaksivuotisen Smart Forestry Export Booster -hankkeen Indonesiassa ja Malesiassa. Suomen, Indonesian ja Malesian metsäalan ekspertit tapasivat viime viikolla Suomessa tavoitteenaan tunnistaa uusia bisnesmahdollisuuksia ja luoda suoria yhteyksiä alan toimijoihin puolin ja toisin.

Business Finland on teettänyt myös selvityksen Indonesian metsäalan arvoketjusta. Se sisältää tietoa uusista bisnesmahdollisuuksista, markkinoista ja niiden ominaispiirteistä ja kysynnästä sekä asiakkaista myyntikanavineen.

”Lähes 63 prosenttia Indonesian maa-alasta on metsää”, kertoi Indroyono Soesilo Business Finlandin järjestämässä webinaarissa helmikuussa. Soesilo toimii puheenjohtajana Indonesian metsätoimilupien haltijoiden yhdistyksessä APHI:ssa.
Hänen mukaansa Indonesian puunjalostusteollisuuden arvo on yli 12 miljardia dollaria ja lähes 60 prosenttia siitä menee vientiin. Suurimmat vientimaat ovat Kiina ja Japani.

Soesilon mukaan alan suurin ongelma on alhainen tuottavuus ja teknologian vanhanaikaisuus, joka on 1980-luvulta. Hän uskoo, että uuden teknologian myötä on mahdollisuus ottaa tuottavuusloikka ja vahvistaa asemaa myös Euroopan markkinoilla. Uusien teknologisten ratkaisujen avulla voidaan edistää kestävämpää metsätaloutta ja selättää ilmasto- ja ympäristöhaasteita, kuten metsä- ja luontokatoa. Indonesia on muun muassa kovaa vauhtia korvaamassa kivihiilen käyttöä biomassalla, sillä maan tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2060 mennessä.

Myöhemmin tänä vuonna Business Finland järjestää suomalaisyrityksille vierailun Indonesiaan ja tarjoaa näkyvyyttä Indonesian markkinoilla esimerkiksi buustaamalla suomalaisratkaisuja mediassa. Lisätietoa saa ottamalla yhteyttä Business Finlandin Export Booster -tiimiin.

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa auttaa suomalaisia innovaatioita ja investoreita etsimään bisneskohteita Indonesian kasvavilta markkinoilta. Jos olet miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan, ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.