Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesian markkinamahdollisuudet: Akkuteknologiat

Indonesian markkinamahdollisuudet: Akkuteknologiat

12.4.2023

Indonesia havittelee asemaa akkuekosysteemin rakentamisessa.

Lii­ken­teen ai­heut­ta­mat il­man­saas­teet ovat vakava ongelma Indonesian suurkaupungeille, kuten Jakartan met­ro­po­lia­lu­een yli 30 mil­joo­nal­le asuk­kaal­le. Yksi ratkaisu tähän on lii­ken­teen säh­köis­tä­mi­nen.

Vuonna 2021 maassa oli 12 500 sähkömoottoripyörää ja 1 700 sähköautoa. Nyt Indonesian hallitus on varannut 17 miljardia dollaria EV-­tuo­tan­non ke­hit­tä­mi­sek­si. Ta­voit­tee­na on, että jo vuoteen 2025 maassa on 2,1 miljoonaa säh­kö­moot­to­ri­pyö­rää ja 400 000 säh­kö­au­toa, joista 20 pro­sent­tia on val­mis­tet­tu ko­ti­maas­sa.

Myös linja-autoyhtiö TransJakarta on tuomassa oman kortensa kekoon. Tällä hetkellä sen kalusto on reilut 4 300 linja-autoa ja viime vuoden maaliskuussa se otti käyttöön ensimmäiset 30 sähköbussia. Tavoitteena on kasvattaa kalustoa yli kymmeneen tuhanteen bussiin vuoteen 2030 mennessä ja kattaa koko kalusto sähköbusseilla. Vuodesta 2025 lähtien kaikki uudet hankinnat ovat sähköbusseja.

Indonesian ajoneuvotuotannossa kansainvälisillä autojäteillä on merkittävä asema mukaan lukien japanilaiset Toyota ja Mitsubishi, korealainen Hyundai, yhdysvaltalainen General Motors ja kiinalainen Wuling. Hallitus on ilmaissut näille kantansa, että se haluaa kehittää EV-tuotantoa kotimaassa, ja lisäksi EV-jätti Teslan kanssa on tunnusteltu yhteistyötä tuotannon aloittamiseksi.

Indonesia havittelee asemaa eritoten akkuekosysteemin rakentamisessa LG:n, CATL:n, Foxconnin, British Voltin, BASF:n ja Volkswagenin kanssa. Tämä siksi, että Indonesia on merkittävä akkumineraalien tuottaja.

Kaikki tämä avaa mahdollisuuksia myös suomalaiselle asiantuntemukselle liikenteen sähköistämisen arvoketjussa, kuten akkujen valmistukseen ja käyttöön liittyvissä teknologioissa ja palveluissa sekä la­taus­tek­no­lo­gioissa ja kierrätyksessä.

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja paikan päällä Indonesiassa etsimässä bisneskohteita Indonesian kasvavilta markkinoilta suomalaisille innovaatioille ja investoinneille. Jos olet miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan, ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.