Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesian ulkomaiset investoinnit kasvussa ja yliopistoyhteistyö Suomen kanssa alkaa

Indonesian ulkomaiset investoinnit kasvussa ja yliopistoyhteistyö Suomen kanssa alkaa

Maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat hallinneet viime aikojen Indonesia-uutisointia, mutta viime viikolla syntyi varsinainen mediamyrsky, kun ristiriitainen rikoslakiuudistus eteni parlamentissa.

Länsimaissa uutisotsikoihin nousi avoliittojen ja avioliiton ulkopuolisen seksin kriminalisointi, mutta käytännössä matkailijoiden ei tarvitse olla kiellosta huolissaan, eikä peruuttaa matkojaan sen takia. Näin vakuuttaa myös maan varaoikeusministeri ja arvelee lain astuvan voimaan kolmen vuoden sisällä.

Sen sijaan maan kansalaisjärjestöjen mielestä pitäisi olla huolissaan demokratian ja ihmisoikeuksien heikkenemisestä Indonesiassa.

Huonojen uutisten jälkeen hyvät uutiset. Tänään bisnesjulkaisu Invest Indonesia raportoi ulkomaisten suorien sijoitusten olevan nousussa. Ekonomistien mukaan tähän vaikuttavat vahva 5,4% talouskasvu tälle vuodella, ja ylijäämäinen kauppatase. Indonesian kauppatase on toukokuusta 2020 asti ollut ylijäämäinen saavuttaen viime lokakuussa 5,7 miljardia dollaria.

Toinen hyvä uutinen oli – ja Suomi jälleen kerran mainittu – teknologiayliopisto ITS:n ja Suomen Jakartan-suurlähetystön yhteistyö tieteen ja teknologian saralla.
”Yhteistyön tarkoituksena on saavuttaa ITS:n tavoite tulla maailmanluokan yliopistoksi. On todella suuri kunnia saada työskennellä suomalaisten kanssa”, ITS:n rehtori, professori Mochamad Ashari sanoi tapaamisessaan suurlähettiläs Pekka Kaihilahden kanssa.

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja läsnä paikan päällä auttamassa suomalaisyrityksiä Indonesian markkinoille. Julkaisemme myös Invest Indonesia -bisnesjulkaisua, joka käsittelee Indonesian taloutta ja politiikkaa sekä sitä, miten tehdä bisnestä ja investoida Indonesiassa.

Tämän päivän ”Breaking News”:
Foreign Investments in Indonesia On the Rise
Jokowi Attends EU-ASEAN Summit in Belgium
Jakarta: Minimum Monthly Wage Set at IDR 4.9-Million
ITS, Finland Set to Cooperate in Science and Technology