Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesian uuden pääkaupungin ”peruskivi on muurattu”

Indonesian uuden pääkaupungin ”peruskivi on muurattu”

Indonesia on aloittanut maanraivaustyöt uuden pääkaupungin, Nusantaran rakentamiseksi Kalimantanin (aka Borneon) saarella. 33 miljardin euron megaprojektin arvioidaan kestävän vuosikymmeniä, mutta ”harjannostajaiset” on tarkoitus viettää jo vuonna 2024.

Siirron tavoitteena on lievittää vuodesta 1945 toimineen pääkaupungin Jakartan jättimäisiä kehitys- ja ympäristöongelmia, kuten ilmansaasteita, liikenneruuhkia ja uppoamista. Siirrolla Jaavan saarelta Kalimantanille tavoitellaan myös aluepoliittisesti tasapuolisempaa talouskehitystä.

Uudesta pääkaupungista on tarkoitus rakentaa maailmanluokan vihreä älykaupunki, jonka suunnitteluun ja parhaiden ratkaisujen valitsemiseen suomalaisilla yrityksillä olisi paljon annettavaa.

Team Finland on esitellyt suomalaisia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä Indonesian hallitukselle ja eri sidosryhmille. Nyt marraskuussa Team Finland järjestää yritysvierailun, jonka tarkoituksena on kehittää edelleen suomalaisyritysten tarjontaa valituilla aloilla, joita ovat energia-, älykaupunki- ja e-yhteiskuntaratkaisut.

Lue lisää yritysvierailusta Business Finlandin sivuilta: https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/events/business-delegations/2022/team-finland-visit-to-indonesia2

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja läsnä paikan päällä auttamassa suomalaisyrityksiä etabloitumaan Indonesian markkinoille.

Kuva: Business Finland