Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Indonesiassa on maailman toiseksi eniten tiktokkaajia ja -shoppaajia

Indonesiassa on maailman toiseksi eniten tiktokkaajia ja -shoppaajia

20.6.2023

Viime vuonna TikTokin käyttäjämäärä Indonesiassa nousi 125 miljoonaan ja kaksi miljoonaa myyjää myi tuotteitaan sen verkkokauppa-alustalla. Vieläkö joku epäilee, etteikö Indonesia olisi tämän päivän kiinnostavin teknologia- ja riskipääomasijoitusten markkina maailmassa – Yhdysvaltojen jälkeen?

Indonesian seuratuin TikTok -influensseri on Sisca Kohl lähes 19 miljoonalla seuraajallaan. TOP10 -tiktokkaajia ovat myös lähimaat Vietnam, Filippiinit ja Thaimaa. Kaakkois-Aasian 670-miljoonaisesta väestöstä puolet on alle 30-vuotiaita tehden siitä yhden TikTokin suurimmista markkinoista käyttäjämäärillä mitattuna.

TikTokin raju kasvu Kaakkois-Aasiassa kertoo alueen digitalouden nopeasta kasvusta, jonka odotetaan viisinkertaistuvan 1000 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä kasvaen kaksi kertaa nopeammin kuin alueen bruttokansantuote.

Kaakkois-Aasia on myös yksi TikTokin tuottoisimmista markkinoista. Vaikka verkkokauppa-alusta TikTok Shop on melko uusi, sen GMV (tavaroiden bruttoarvo) viime vuonna oli 4,4 miljardia dollaria. Se tavoittelee kolminkertaistavansa GMV:n lähivuosina ja saavuttavansa alueen nykyiset verkkokauppajätit, kuten Lazadan, Shopeen ja Tokopedian.

Viime viikolla TikTokin toimitusjohtaja Shou Chew ilmoitti investoivansa ”miljardeja dollareita” Kaakkois-Aasiaan mukaan lukien yli 12 miljoonan dollarin investoinnin 120 000 pienelle ja keskisuurelle yritykselle, yrittäjälle ja nuorelle seuraavien kolmen vuoden aikana.

Oletko sinä koskaan miettinyt digi-investointia Indonesiaan? Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja paikan päällä Indonesiassa etsimässä bisneskohteita suomalaisille innovaatioille ja investoinneille. Ota yhteyttä: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Lähde: Joel Shen osoitteessa: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7075626366808854528/