Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Kaakkois-Aasian suurin kelluva aurinkovoimala otettiin käyttöön Indonesiassa

Kaakkois-Aasian suurin kelluva aurinkovoimala otettiin käyttöön Indonesiassa

Huipputeholtaan 192 megawatin (MWp) kelluva aurinkovoimala otettiin käyttöön tällä viikolla Ciratan tekojärvellä reilut satakilometriä Indonesian pääkaupungista Jakartasta.

110 miljoonan dollarin hankkeen toteuttivat Indonesian valtion energiayhtiö PLN ja energiayhtiö Masdar Yhdistyneista Arabiemiraateista. Laitos on Kaakkois-Aasian suurin ja maailman kolmanneksi suurin kelluva aurinkovoimala.

Kelluva rakennelma, jossa on 350 000 aurinkopaneelia, kattaa tällä hetkellä 4 prosenttia tekojärven pinta-alasta. Voimalan laajennus onkin jo suunnitteilla, sillä säädösten mukaan rakennelma voi kattaa enimmillään 20 prosenttia tekojärven pinta-alasta. Myös uusien kelluvien aurinkovoimaloiden rakentamista suunnitellaan, sillä 17 000 saaren saaristovaltiosta löytyy vesipinta-alaa yllin kyllin.

Katso Nas Dailyn video: https://www.facebook.com/nasdaily/posts/894574928706847?mibextid=zDhOQc

Tällä hetkellä valtaosa indonesialaisten sähköstä tuotetaan yhä kivihiilellä ja pysyäkseen ilmastotavoitteissa maalla onkin kova kiire lisätä uusiutuvan energian osuutta nykyisestä 12 prosentista 23 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Indonesian uusiutuvan energian lähteet vaihtelevat alueittain. Pääomasijoitusyhtiö East Ventures arvioi suurimman potentiaalin olevan tuulivoimalla (443GW) tuulisilla alueilla, kuten Nusa Tenggaran saaristossa. Seuraavaksi suurimman potentiaalin se arvioi olevan biomassalla (45GW) ja maalämmöllä (24GW). Aurinkovoiman potentiaaliksi se arvioi vain 3,6GW, mutta kelluva aurinkovoimala saattaa osoittautua muutoksentekijäksi.

Onko sinulla mielessä Indonesiaan tai muualle Aasiaan sopiva energiainnovaatio? Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Seven Stones Indonesian ja Asian Insidersin kanssa.