Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Kaakkois-Aasian verkkokauppajättien pakka meni uusiksi – TikTok ja GoTo lyöttäytyvät yhteen Indonesiassa

Kaakkois-Aasian verkkokauppajättien pakka meni uusiksi – TikTok ja GoTo lyöttäytyvät yhteen Indonesiassa

Indonesia on maailman toiseksi suurin TikTokin markkina-alue Yhdysvaltojen jälkeen. Se on myös maailman nopeimmin kasvava verkkokauppakansa.

Vielä vuonna 2015 Indonesian verkkokaupan arvo oli vain 1,7 miljardia dollaria, mutta se on tähän vuoteen mennessä 36-kertaistunut 62 miljardiin dollariin, ja sen odotetaan kasvavan 160 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä. Globaalit teknologiajätit ovat tunnistaneet Indonesian digitalouden mahdollisuudet ja ovat nyt tiiviisti mukana maailman neljänneksi väkirikkaimman maan digitaalisessa siirtymässä.

Tällä viikolla julkaistussa uutisessa kiinalaisen TikTokin ja indonesialaisen GoTo Groupin yhdistymistä Indonesiassa pidetään Kaakkois-Aasian teknologia-alan dramaattisimpana käänteenä pitkään aikaan. Se haastaa alueen suurimman verkkokaupan, singaporelaisen Shopeen aseman ja on Indonesian teknologia-alan yksi suurimmista kaupoista.

Järjestelyssä ByteDancen omistama TikTok ottaa haltuunsa enemmistöosuuden GoTo Groupin omistamasta verkkokaupasta Tokopediasta puolentoista miljardin dollarin investointisitoumusta vastaan. Tokopedia puolestaan ostaa TikTok Shopin Indonesian liiketoiminnan 340 miljoonalla dollarilla.

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2023/12/11/tiktok-and-goto-will-merge/

Myös Team Finland -verkosto Indonesiassa on tunnistanut markkinamahdollisuuksia suomalaisyrityksille erityisesti digitalisaation ja tietoliikenteen, kestävän ja älykkään kaupunkirakentamisen, energiateknologian ja metsätalouden aloilla.

Kiinnostuitko Indonesian digimahdollisuuksista? Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Indonesiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Seven Stones Finland etsii Indonesiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaninsa Seven Stones Indonesian kanssa.