Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Kalan ja merenelävien kysyntä maailmalla kasvaa! Onko Blue Foods uusi ruokatrendi vai ruokavallankumous?

Kalan ja merenelävien kysyntä maailmalla kasvaa! Onko Blue Foods uusi ruokatrendi vai ruokavallankumous?

Kalan, merenelävien ja levien syömisellä on pienemmät ympäristövaikutukset ja suuremmat ravitsemushyödyt kuin “maanpäällisillä ruuilla”, väittää Blue Food Assessment -järjestö. Sen mukaan Blue Foods parantaa ruokaturvallisuutta maailman väestön kasvaessa ja edistää elintarviketuotannon siirtymistä taloudellisesti ja ekologisesti kestävämpään tuotantomalliin.

Kalan ja merenelävien maailmanlaajuisen kulutuksen arvioidaan kaksinkertaistuvan vuosien 2015-2050 aikana 80 miljoonasta tonnista 155 miljoonaan tonniin. Indonesian 275-miljoonainen väestö syö tällä hetkellä noin 50 kiloa kalaa vuodessa henkeä kohden. Suomessa vastaava luku on 13 kiloa. Kulutuksen kasvaessa luonnon kantokyky riippuu siitä, mitä kaloja syödään ja miten ne tuotetaan. Tulevaisuudessa kysynnän kasvuun vastattaneen pääasiassa kalankasvatuksella.

Maailman suurimman saaristovaltion Indonesian vesiresurssit tarjoavat otolliset olosuhteet kalankasvatukselle. Kasvatetun kalan tuotanto ylitti jo vuonna 2010 pyydetyn kalan tuotannon ja tänä vuonna kasvatetun kalan osuuden arvioidaan nousevan 70 prosenttiin kokonaistuotannosta. Indonesia on Kiinan jälkeen maailman suurin kalankasvattaja

Kalateollisuuden vuotuinen kasvu on ollut reilun 15 prosentin luokkaa viime vuosina. Kasvupotentiaalia silti riittää. Tällä hetkellä vain reilut seitsemän prosenttia kalankasvatukseen sopivasta vesipinta-alasta on käytössä. Suurin bisnespotentiaali esimerkiksi suomalaisyrityksille liittyy kuitenkin nykyisten tuotantomenetelmien parantamiseen; yli 80 prosenttia kalankasvattajista on pienituloisia pientuottajia, joilla ei ole käytössä nykyaikaisia, kestävän kehityksen mukaisia teknologioita ja tuotantomenetelmiä.

Lue lisää Asian Insidersin markkinakatsauksesta: https://asianinsiders.com/2024/01/09/gone-fishing-indonesian-aquaculture/

Kiinnostuitko Blue Foods -mahdollisuuksista Indonesiassa tai muualla Aasiassa? Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.