Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Kuinka kauan suomalaisyritykset voivat loistaa poissaolollaan Indonesiassa?

Kuinka kauan suomalaisyritykset voivat loistaa poissaolollaan Indonesiassa?

19.5.2023

Haluatko kuulla lisää? Seven Stones Finland on pääkaupunkiseudulla liikkeellä koko kesäkuun. Ota yhteyttä tanja@sevenstonesindonesia.com ja sovitaan tapaaminen!

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ennusteen mukaan Indonesian osuus globaalista bruttokansantulosta ostovoimapariteetilla korjattuna on 2,77 prosenttia vuonna 2028. Sitä suurempia talouksia ovat vain Kiina (19,72%), Yhdysvallat (14,49%), Intia (8,65%), Japani (3,28%) ja Saksa (2,94%).

Indonesia sijoittuu muutenkin talouden tunnusluvuilla mitattaessa globaaliin kärkikastiin. Talous on kasvanut johdonmukaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana yli viiden prosentin vuosivauhtia ja myös läntisiin maihin vertailtaessa inflaatio on pysynyt hyvin kurissa.

Makrotalousluvut ei tietenkään vielä kerro siitä, onko juuri sinun palvelusi tai tuotteesi sopiva Indonesian markkinoille. Se pitää selvittää markkinatutkimuksella, johon kannattaa sisällyttää ainakin kilpailukyky- ja kilpailija-analyysi sekä markkinavalinta ja ostokäyttäytyminen Indonesian sisällä.

”Kokemukseni mukaan Indonesiaa pidetään usein toissijaisena markkinana. Tänne kyllä tultaisiin, jos löytyisi valmis projekti. Se on erikoista, sillä eihän Ruotsiin tai Yhdysvaltoihinkaan lähdetä tällä asenteella”, ihmettelee Tanja Harjuniemi, Seven Stones Indonesian Suomen vetäjä, ja jatkaa: ”Ja vaikka joku projekti löytyisikin, se jäänee yksittäiseksi kaupaksi, eikä luo kestävää kasvua, jos yritys ei ole valmis sitoutumaan tänne tavalla tai toisella.”

”Kannattaa myös unohtaa vanhentuneet kauhutarinat kehittyvien maiden kaupan esteistä. Indonesia on ottanut käyttöön useita toimenpiteitä ulkomaisten investointien vakiinnuttamiseksi. Esimerkiksi lupaprosesseja on yksinkertaistettu ja otettu käyttöön online-palveluja, ulkomaisen omistuksen rajoituksia on kevennetty ja erilaisia verokannustimia on suunnattu myös ulkomaisille investoinneille”, korostaa Harjuniemi.

Seven Stones Indonesian kokenut asiantuntijatiimi tarjoaa kaiken kattavat yrityspalvelut ulkomaisille yrityksille ja yksityishenkilöille aina markkinoiden tutkimisesta ja kumppaneiden etsimisestä yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen.