Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Maailman suurimmat suorat presidentinvaalit käydään Indonesiassa ystävänpäivänä

Maailman suurimmat suorat presidentinvaalit käydään Indonesiassa ystävänpäivänä

Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi on valittu Alexander Stubb. Onnea Suomi ja Alexander Stubb! Suomen juhliessa Indonesia valmistautuu äänestämään keskiviikkona 14. helmikuuta. 

Ystävänpäivänä järjestettävissä vaaleissa käydään samalla kertaa presidentinvaalien ensimmäinen kierros sekä parlamentti-, maakunta- ja kunnallisvaalit. Indonesian lähes 280-miljoonaisesta väestöstä äänioikeutettuja on liki 205 miljoonaa. Äänestyspaikkoja maailman suurimmassa saaristovaltiossa on reilut 820 000. Viime vaaleissa 2019 äänestysprosentti oli huikeat 83 prosenttia.  

Monet toivovat presidentin valinnan ratkaistavan jo ensimmäisellä kierroksella, sillä toisen kierroksen kampanjoinnin pelätään aiheuttavan poliittista epävakautta ja heijastusvaikutuksia talouteen. Kukaan ei aikaisemmin ole voittanut presidentinvaaleja ensimmäisellä kierroksella, mutta kolmatta kertaa presidentiksi yrittävällä Prabowolla saattaa olla siihen mahdollisuudet. Hän on ennakkosuosikki yli 50 prosentin kannatuksellaan; kaksi muuta ehdokasta tulevat perässä kumpikin noin 20 prosentin kannatuksella.

Alustava tulos julkistetaan todennäköisesti jo äänestyspäivän illalla, mutta virallista tulosta odotetaan kuukauden päivät. Virkaanastujaiset ovat lokakuussa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan suurlähettiläs Pekka Kaihilahden tuoreimmat kuulumiset Indonesiasta torstaina 15.2. Menestystarinoita Indonesiasta -hybriditilaisuuteen. Tilaisuuden järjestää Suomi-Kaakkois-Aasia kauppayhdistys. Ilmoittaudu mukaan tästä: https://kauppayhdistys.fi/event/menestystarinoita-indonesiasta-success-stories-from-indonesia-15-2-2023/ 

Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa. Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com.