Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Menestystarinoita Indonesiasta: Suomalaisomisteinen boutiquehotelli ylittää asiakkaiden odotukset Gili Airilla

Menestystarinoita Indonesiasta: Suomalaisomisteinen boutiquehotelli ylittää asiakkaiden odotukset Gili Airilla

Boutiquehotelli Hani Hideaway ponkaisi asiakasarvioiden kärkikastiin heti avauduttuaan viime elokuussa. Asiakaskokemuksen ytimessä ovat palveleva henkilöstö, kodinomainen ilmapiiri ja esteettisesti kaunis miljöö.

Sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja Markko Vaarnas ja yrittäjä Tiina Slotte päättivät vuosi sitten investoida hotellibisnekseen Gili Airilla, Indonesiassa. Pieni saari kuuluu Gilin saariryhmään sijaiten parin tunnin venematkan päässä Balilta. Lomamatkallaan vuodenvaihteessa 2022–23 Vaarnas ja Slotte löysivät kiinnostavan hotellikohteen ja paikallisen pariskunnan auttamaan hotellin perustamisessa ja operoimisessa. Hotellihaave oli hautunut heidän mielissään jo jonkin aikaa.

Tämän jälkeen asiat etenivätkin vauhdikkaasti; ensimmäisen kvartaalin aikana heillä oli yritys perustettuna, hotellikohde vuokrattuna ja remontti käynnistettynä. Kahdeksan huoneen boutiquehotelli avattiin elokuussa 2023.
”Käytännössä hotelli on ollut täynnä koko tämän kahdeksan kuukauden ajan ja asiakasarviot ovat ensiluokkaisia”, Vaarnas kertoo.
”Vaikka olemme kumpikin kokeneita yrittäjiä, yritystoiminnan käynnistäminen vieraassa maassa ja uudella toimialalla vaati paljon työpanosta. Tähän asti kaikki on kuitenkin onnistunut hämmästyttävän hyvin.”

Menestystekijöinä onnistunut konseptointi ja tyytyväinen henkilöstö

”Meillä oli visio boutiquehotellista, jonka design ja palvelu ovat sellaisia, joista me itsekin tykkäämme – esteettisesti kaunista ja ilmapiiriltään kodinomaista. Onnistuimme asemoimaan itsemme luksushuviloiden ja reppureissaajien suosimien majatalojen väliin”, Vaarnas kuvailee.
Vaarnas ja Slotte johtavat hotellia etänä Suomesta käsin ja paikan päällä operatiivisesta johtamisesta vastaa paikallinen hotellinjohtaja tiimeineen.
”Järjestely onnistuu, sillä olemme hotellinjohtajan kanssa niin sanotusti samalla sivulla. Hän on sitoutunut toteuttamaan yhteistä arvolupaustamme ja pitämään yllä tavoiteltua palvelutasoa ja ilmapiiriä.”
Etäjohtamista edesauttaa myös digitaaliset työkalut, kuten reaaliaikainen talousseuranta.
”Olemme myös ”smoothly digital” tarkoittaen esimerkiksi sitä, että asiakkaiden kanssa pidämme yhteyttä WhatsAppilla ja markkinointia teemme Booking.comissa ja Instagramissa.”

Paperityöt kuntoon paikallisten ammattilaisten kanssa

Ulkomaisena sijoittajana Vaarnas korostaa paikallisten ammattilaisten käyttöä lakiasioiden ja taloushallinnon hoitamisessa.
”Moni yrittää säästää alkukustannuksissa säätämällä itse näitä asioita, mutta me panostimme alusta lähtien siihen, että käytämme ammattilaisia”, Vaarnas painottaa.
Vaarnas käytti Seven Stones Indonesian palveluita yrityksen perustamisessa, hotellikohteen due diligence -selvityksessä ja vuokrasopimusten tekemisessä.
”Indonesia on liiketoimintaympäristönä haasteellinen, mutta ei mahdoton. Esimerkiksi 100% ulkomaalaisomisteisen yrityksen perustaminen on nykyään mahdollista.”
Vaarnaksen mukaan Indonesiassa toimivat normaalit bisneksen lainalaisuudet ja ammattimaisella yrittämisellä yhtälö on mahdollista saada toimimaan.
”Investointikohteena Balin alueen vahvuutena on, että turistivirtaa riittää ympäri vuoden ja liiketoiminnan kustannukset ovat kohtuulliset”, Vaarnas tiivistää.

Hani Hideaway
Boutiquehotelli Gili Airilla
Perustettu 2023
www.hanihideaway.com

Teksti: Tanja Harjuniemi

Kuvat: Markko Vaarnas