Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Monikulttuurinen Indonesia – maailman suurin muslimimaa juhlii uskontojen kirjoa

Monikulttuurinen Indonesia – maailman suurin muslimimaa juhlii uskontojen kirjoa

Tänä vuonna maalis-huhtikuulle osuu kymmenen kansallista vapaapäivää sekä muslimien paastokausi, mikä tullee aiheuttamaan viivästyksiä bisneksessä. Vapaapäivinä julkishallinnon virastot, pankit ja valtaosa yritysten toimistoista sekä koulut ovat kiinni.

Tällä viikolla Balilla vietetään balilaiseen hindu-uskontoon liittyvää Galungan-juhlaa. Juhlakausi päättyy Kuninganiin lauantaina 9.3., minkä jälkeen balilaiset aloittavat hiljentymisen Nyepiin eli hiljaisuuden juhlaan. Hiljaisuus, jolloin koko saari sulkeutuu, alkaa maanantaiaamuna kello kuusi ja kestää 24 tuntia. Tätä ennen sunnuntaina 10.3. muslimit aloittavat kuukauden paastokauden, Ramadanin. Maaliskuun lopussa kristityt puolestaan viettävät pääsiäistä ja 8.4. muslimit juhlivat paastokauden päättymistä, Idul Fitriä koko viikon.

Vaikka Indonesian 280-miljoonaisesta väestöstä 87 prosenttia on islaminuskoisia, maassa on uskonnonvapaus ja eri uskontojen harjoittajat elävät varsin sopuisasti keskenään muutamia ääri-ilmiöitä lukuun ottamatta. Sopusointua kuvastaa hyvin se, että tämän vuoden aikana on yhteensä 28 kansallista vapaapäivää, joista valtaosa on uskonnollisia. Islaminuskoon liittyviä juhlapyhiä on 11, kristinuskoon 6, hindulaisuuteen 2, buddhalaisuuteen 2 ja kiinalaiseen uuteen vuoteen 2. Näiden lisäksi vapaapäiviä ovat länsimainen uusi vuosi, kansainvälinen työn päivä, perustuslain päivä ja itsenäisyyspäivä. Tänä vuonna myös vaalipäivä julistettiin vapaapäiväksi.

Seven Stones Finland palvelee juhlapyhistä huolimatta joustavasti Nyepi-päivää 11.3. lukuun ottamatta. Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Etsimme Aasiaan sopivia suomalaisratkaisuja ja avaamme markkinoita kumppaneidemme Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.