Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Ruoka- ja juomatuotteiden pakollinen halal-sertifiointi astuu voimaan lokakuussa Indonesiassa

Ruoka- ja juomatuotteiden pakollinen halal-sertifiointi astuu voimaan lokakuussa Indonesiassa

Pakollinen halal-sertifiointi astuu voimaan vaiheittain koskien useita tuotteita ja niiden tuotantoprosesseja alkaen ruoka- ja juomatuotteista lokakuussa 2024. Asia käy ilmi Suomen Jakartan suurlähetystön katsauksesta. Tähän asti ruoka- ja juomatuotteiden halal-sertifiointi on ollut vapaaehtoista, mutta käytännössä se on tarvittu markkinoille pääsyyn, sillä 87 % kuluttajista on muslimeja.

Vuonna 2026 halal-sertifiointi ulotetaan koskemaan myös perinteisiä lääkkeitä ja lisäravinteita, kosmetiikkaa, vaatteita, kotitalous- ja toimistotarvikkeita sekä osaa lääkinnällisiä laitteita. Lopulta vuoteen 2034 mennessä se koskee myös kaikkia lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita, joissa on eläinperäisiä materiaaleja.

Halal-sertifiointi aiheuttaa alkuvaiheessa haasteita useille EU-maille, kuten Suomelle, jolla ei vielä ole Indonesian akkreditoimaa sertifiointivirastoa. Tällä hetkellä sertifiointiverkosto kattaa 65 maailman maata. Suomen suurlähetystö ja EU-valtuuskunta Jakartassa ovat käynnistäneet neuvottelut ja ehdottavat, että eurooppalaisten yritysten olisi mahdollisuus saada akkreditointi toisessa Euroopan maassa, jos niiden kotimaassa ei ole sertifiointivirastoa.

Lue lisää: https://www.marketopportunities.fi/home/2024/indonesian-economic-outlook-q1-january-march-2024

Askarruttaako halal-sertifiointi? Ota yhteyttä ja varaa johtotiimillesi keskustelutuokio: tanja@sevenstonesindonesia.com. Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisratkaisuja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.