Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Seven Stones Finland auttaa suomalaisyritykset Indonesian markkinoille

Seven Stones Finland auttaa suomalaisyritykset Indonesian markkinoille

20.12.2022

Indonesia tarjoaa paljon kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisteknologioille ja -innovaatioille, mutta rantautuminen Kaakkois-Aasian suurimmalle markkinalle saattaa osoittautua vaikeaksi.

Tähän on tulossa helpotusta, sillä indonesialainen Seven Stones Indonesia ja suomalainen Valuehammerers (Arvotakojat Oy) aloittavat yhteistyön edistääkseen suomalaisyritysten ja -investointien pääsyä Indonesian markkinoille. Suomessa yhteisyritys toimii nimellä Seven Stones Finland.

Seven Stones Indonesia tarjoaa erityisesti pohjoismaisille yrityksille market entry- ja onboarding -palveluita, neuvontapalveluita investointien ja liiketoiminnan kehittämiseksi ja kiinteistösijoitusmahdollisuuksia.

“Meidän kanssamme yritys voi kehittää liiketoimintaa ja läsnäoloa Indonesiassa ilman, että tarvitsee perustaa paikallista yritystä, mutta voimme auttaa myös yrityksen perustamisessa ja siihen liittyvissä lakiasioissa”, norjalaissyntyinen yrityksen perustaja Terje H. Nilsen kertoo.

Nilsen on työskennellyt lähes 30 vuotta eri puolilla Indonesiaa hyvinvointi-, koulutus- ja matkailualan johtotehtävissä, ja vuodesta 2016 Seven Stones Indonesian toimitusjohtajana. Yrityksellä on neljä toimipistettä Balilla ja yksi maan pääkaupungissa Jakartassa sekä yhteisyritys Norjassa Norway Connectin kanssa.

Valuehammerers on suomalainen viestintä- ja konsultointialan yritys, joka on kahdeksan vuoden ajan työskennellyt Kaakkois-Aasian talouden, työmarkkinoiden ja vastuullisuustoiminnan parissa.

“Suomessa huippuunsa hiottu tuote saattaa olla maailman paras, mutta jos ei ole hajuakaan, kenelle se Indonesiassa sopisi ja kuka siitä maksaisi, markkinoille pääsy voi viivästyä, pahimmillaan epäonnistua. Tunnistamme lupaavia liiketoimintamahdollisuuksia markkinoilta ja autamme löytämään sopivat toimintamallit, kumppanit ja kontaktit”, Suomen pään toimitusjohtaja Tanja Harjuniemi hehkuttaa.

Indonesia on 270 miljoonainen saarivaltio Kaakkois-Aasiassa. Se on väestömäärältään maailman neljänneksi suurin valtio ja seitsemänneksi suurin talous. Sen bruttokansantulo on 3000 miljardia dollaria (Suomi 270 miljardia dollaria, PPP). Viime vuonna Suomen vienti Indonesiaan oli reilut 150 miljoonaa euroa.

Etenkin pienet ja keskisuuret yritykset suuntaavat usein Kaakkois-Aasian kehittyville markkinoille Singaporen kautta. Seven Stones Indonesia aikoo haastaa Singaporen ja sen tavoitteena on lähitulevaisuudessa perustaa Jakartaan pohjoismainen yrityskeskus, joka auttaa pohjoismaiset yritykset suoraan Indonesiaan.

Lue lisää: Seven Stones Indonesia assisting Finnish companies to enter the Indonesian market

Lisätietoja:

Tanja Harjuniemi, Seven Stones Finland
Mobile&WA +358 50 341 6185, tanja@sevenstonesindonesia.com