Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Seven Stones Indonesia tarjoaa kaiken kattavat yrityspalvelut: Aloita matkasi Indonesiaan kanssamme!

Seven Stones Indonesia tarjoaa kaiken kattavat yrityspalvelut: Aloita matkasi Indonesiaan kanssamme!

4.5.2023

SSI:n markkinaspesialisti Nadhifah K. Agusalim listasi vinkit Market Entry -strategian rakentamiseksi Indonesiassa:

  • Käytä aikaa ja vaivaa bisnesmallin rakentamiseksi! Yleisimpiä malleja ovat yhteisyritys paikallisen toimijan kanssa, 100% ulkomaalaisomisteinen yritys, franchising ja vienti paikallisen jakelijan kautta.
  • Tee tai teetä markkinatutkimus! Siihen kannattaa sisällyttää ainakin seuraavat asiat: ostokäyttäytyminen, kilpailukykyanalyysi, sääntely-ympäristön analyysi, kulttuuriset ja sosiaaliset tekijät ja taloudelliset indikaattorit.
  • Aloita paikallisen bisnesverkoston luominen! Sitä kannattaa rakentaa yhdessä luotettavien kumppaneiden ja paikallisen henkilökunnan kanssa sekä sosiaalisen median läsnäolon kautta.
  • Huomioi bisnesympäristön haasteet etukäteen! Niitä ovat esimerkiksi monimutkainen sääntely-ympäristö, rajoitettu infrastruktuuri tietyillä alueilla, kulttuuri- ja kielimuurit sekä korruptio ja byrokratia.

Lue lisää: https://sevenstonesindonesia.com/blog/strategies-for-market-entry-and-expansion-in-indonesia/

”Lisäisin tähän listaan vielä, että unohda vanhentuneet kauhutarinat kehittyvien maiden kaupan esteistä. Indonesia on ottanut käyttöön useita toimenpiteitä ulkomaisten investointien vakiinnuttamiseksi. Esimerkiksi lupaprosesseja on yksinkertaistettu ja otettu käyttöön online-palveluja, ulkomaisen omistuksen rajoituksia on kevennetty ja erilaisia verokannustimia on suunnattu myös ulkomaisille investoinneille”, sanoo SSI:n Suomen vetäjä Tanja Harjuniemi.

Indonesia on maailman neljänneksi väkirikkain maa ja Kaakkois-Aasian suurin talous. Sen talouden tunnusluvut ovat globaalia kärkikastia. Talous on kasvanut johdonmukaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana yli viiden prosentin vuosivauhtia. Vuoteen 2030 mennessä 270-miljoonaisesta väestöstä viidennes luokitellaan tulotasoltaan keskiluokkaan, mikä puolestaan kertoo talouden markkinapotentiaalista.

Jos olet kiinnostunut tulemaan Indonesian markkinoille tai laajentumaan niillä, ota yhteyttä tanja@sevenstonesindonesia.com. Tarjoamme kaiken kattavat yrityspalvelut ulkomaisille yrityksille ja yksityishenkilöille aina markkinoiden tutkimisesta ja kumppaneiden etsimisestä yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen. Kokenut tiimimme työskentelee tiiviisti kanssasi kaikissa vaiheissa.