Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Suomi vauhdittaa YK:n tasa-arvotavoitteita Indonesiassa – Valmetin tasa-arvokäytännöt suunnannäyttäjänä

Suomi vauhdittaa YK:n tasa-arvotavoitteita Indonesiassa – Valmetin tasa-arvokäytännöt suunnannäyttäjänä

”Työn ja perheen yhteensovittaminen on selvä haaste naisille. Naiset ovat mukana työelämässä, mutta perheen sanelemien ehtojen rajoissa. Tämä eroaa jyrkästi miehistä, joilla on yleensä vapaus priorisoida uransa”, Valmetin henkilöstöpäällikkö Retno Auy kuvailee tilannetta Indonesiassa.

Ulkoministeriön rahoittaman DevPlat-ohjelman kehitys- ja investointiasiantuntija Minh Lam nosti blogissaan 28.2.2024 esille Suomen roolin YK:n tasa-arvotavoitteiden edistämisessä. YK:n kestävän kehityksen raportin mukaan sukupuolten tasa-arvo maailmalla ei ole edennyt aikataulun mukaisesti. Esimerkiksi Indonesia on edistynyt kohtalaisesti perhesuunnittelussa ja naisten osallistumisessa korkeakoulutukseen, mutta sillä on edelleen merkittäviä tasa-arvohaasteita selätettävänään.

Esimerkiksi Lam nosti lippulaivayhtiömme Valmetin tasa-arvokäytännöt Indonesiassa. Yhtiö työllistää Cikarangissa 140 työntekijää ja se on sitoutunut edistämään tasa-arvoista ja turvallista työympäristöä, ja lisäämään naisten osuutta työvoimassaan.
”Käytäntömme on räätälöity poistamaan esteitä naishakijoiden tieltä. Tarjoamme esimerkiksi vuorotyöntekijöille kuljetuksen, joka takaa turvallisen työmatkan töihin ja takaisin, mikä on erityisen tärkeää naisille”, Retno Ayu korostaa.

Lue lisää HAUS:n julkaisemasta blogista: https://haus.fi/ajankohtaista/suomi-vauhdittaa-ykn-tasa-arvotavoitteita-indonesiassa/

Onko sinulla mielessä kehitysinnovaatio, joka edistää kestävää ja tasa-arvoista kehitystä? Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Etsimme Aasiaan sopivia suomalaisratkaisuja ja avaamme markkinoita kumppaneidemme Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.