Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Teleterveys Indonesiassa – Tässä, jos missä, on skaalautumisen mahdollisuus myös suomalaisille digiyrityksille!

Teleterveys Indonesiassa – Tässä, jos missä, on skaalautumisen mahdollisuus myös suomalaisille digiyrityksille!

Indonesialaiset teleterveysalustat Alodokter ja Halodoc ovat edelläkävijöitä alallaan. Niiden alustoilla on kymmeniä tuhansia terveysammattilaisia tarjoamassa palveluitaan kymmenille miljoonille kuukausittaisille käyttäjille. Teleterveyspalvelut avaavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia syrjäsaarien indonesialaisten terveystarpeille, mutta käytännössä teleterveys yleistyy nopeimmin suurkaupunkien keskiluokkaisten keskuudessa.

Indonesia on väkimäärältään maailman neljänneksi suurin valtio, jonka väestö on pirstaloitunut tuhannelle eri asutulle saarelle. Toki valtaosa väestöstä on keskittynyt pääsaarille, kuten Jaavalle, mutta syrjäsaarilla asuu paljon väkeä. Heidän pääsynsä ihan alkeellisimpaankin sairaanhoitoon puhumattakaan laadukkaammasta terveydenhoidosta on rajallista.

Silti vuonna 2014 toteutetun sairausvakuutusuudistuksen pitäisi turvata terveyspalvelut koko 275-miljoonaiselle väestölle. Vuonna 2021 Indonesiassa oli vajaat seitsemän lääkäriä kymmentä tuhatta ihmistä kohden. Vastaavasti Suomessa on 38. Indonesian terveysmenot ovat kasvaneet kymmenessä vuodessa yli 70 prosenttia ollen 36 miljardia dollaria vuonna 2020.

Lue lisää: https://investindonesia.co.id/2023/03/03/telehealth-just-what-the-doctor-ordered/

Terveyspalvelujen kova kysyntä ja pula terveydenhuollon ammattilaisista ovat pistäneet vauhtia teleterveyspalvelujen kehittämiselle. Teleterveyspalvelujen käyttöä vauhdittaa myös se, että indonesialaiset ovat muutenkin innokkaita online-kuljetuspalveluiden käyttäjiä ja online-shoppaajia. Indonesian kaksi decacornia, J&T Express ja GoJek edustavat kumpikin verkkokauppaa kuljetus- ja lähettipalveluineen. Indonesiasta onkin tulossa Kaakkois-Aasian suosituin digi-investointien kohdemaa ja sen digitalouden arvioidaan ylittävän 300 miljardin dollarin rajapyykin vuoteen 2030 mennessä.

Seven Stones Indonesia auttaa ulkomaisia investoreita etsimään bisneskohteita Indonesian kasvavilta markkinoilta ja etabloitumaan esimerkiksi perustamalla yrityksen tänne. Jos olet miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan, ota yhteyttä SSI:n Suomi-tiimin vetäjään: tanja@sevenstonesindonesia.com