Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Kaakkois-Aasiassa naisten osuus teknologia-alan koulutuksessa on huomattavasti korkeampi kuin länsimaissa

Kaakkois-Aasiassa naisten osuus teknologia-alan koulutuksessa on huomattavasti korkeampi kuin länsimaissa

12.7.2023

Naiset ovat paremmin edustettuina teknologiasektorilla Kaakkois-Aasian kehittyvissä maissa kuin naiset kehittyneillä markkinoilla länsimaissa. Tämä saattaa ratkaista voiton Kaakkois-Aasian hyväksi globaalissa kilpailussa tekkialan osaamisesta ja kilpailukyvystä.

Kaakkois-Aasiassa naisten osuus koko työvoimasta pari vuotta sitten oli vain 38%, kun taas länsimaissa se oli noin puolet (Yhdysvallat 48%, Australia 49% ja Iso-Britannia 50%). Sen sijaan naisten osuus teknologia-alan työvoimasta Kaakkois-Aasiassa oli 32%, mikä ylitti maailmanlaajuisen keskiarvon 28%. Yhdysvalloissa naisten osuus oli 32%, Australiassa 31% ja Iso-Britanniassa 30%. Tiedot ilmenevät Boston Consulting Groupin vuonna 2020 julkaisemasta tutkimuksessa. Suomessa naisten osuus IT-alalla oli samaan aikaan 28%.

Varsinaiset erot teknologiasektorilla ilmenivät kuitenkin korkeakoulutukseen osallistumisessa. Kun länsimaissa naisten osuus tekniikan alan korkeakoulutuksessa pyöri vajaassa neljänneksessä (Yhdysvallat 24%, Australia 22% ja Iso-Britannia 19%), Kaakkois-Aasiassa naisten osuus oli huikeat 39%.

Länsimaat ja Suomi siinä mukana ovat yrittäneet houkutella vuosikausia naisia teknologia-alalle – siinä kuitenkaan vielä onnistumatta – koska naisten hakeutuminen alalle voi ratkaista koko osaajapulan ja kilpailukyvyn.

Oletko sinä miettinyt teknologiainvestointia Kaakkois-Aasian kehittyville markkinoille? Nyt jos koskaan on aika aloittaa matka Indonesiaan kanssamme. Seven Stones Indonesian asiantuntijatiimillä on kokemusta lähes 4 000 yrityksen perustamisesta. Tarjoamme palvelut suomalaisyrityksille markkinoiden avaamisesta ja kumppaneiden etsinnästä aina yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen.

Varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen pikakelaus markkinoihin: tanja@sevenstonesindonesia.com.