Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Rock’n’rollilla satoja miljoonia Singaporen kansantalouteen

Rock’n’rollilla satoja miljoonia Singaporen kansantalouteen

Maailmanluokan poprockyhtye Coldplay ja megapoppari Taylor Swift esiintyivät alkuvuodesta Singaporessa. Tammi- ja maaliskuussa järjestetyt konsertit kasvattivat maan taloutta ensimmäisellä vuosineljänneksellä 0,25 prosenttiyksiköllä ja saivat taloustieteilijät nostamaan vuotuista kasvuodotusta 2,3 prosentista 2,5 prosenttiin.

Taylor Swiftin konsertti yksinoikeudella Singaporessa sai naapurimaiden Filippiinien, Indonesian ja Thaimaan fanit aina pääministeriä ja poliitikkoja myöten suutuksiin. Eikä ihme, keikat tuottivat Singaporelle matkailutuloja arviolta 240-340 miljoonaa euroa. Taylor Swiftin 300 000 keikkakävijää käytti keskimäärin 950 euroa henkeä kohden, yhteensä 285 miljoonaa euroa.

Funflaatiosta eli huvittelun hintojen noususta huolimatta konserttimatkoista on tullut paitsi isoja yhteiskunnallisia ilmiöitä, myös ainakin Singaporen kaltaisessa, piskuisessa kaupunkivaltiossa merkittävä talouden veturi.

Lue lisää: https://www.straitstimes.com/singapore/beyond-a-swift-lift-to-singapore-s-q1-economy-taylor-s-concerts-can-deliver-long-term-dividends

Kiinnostuitko Aasian matkailuun ja huvitteluun liittyvistä ilmiöistä? Varaa johtotiimillesi maksuton keskustelutuokio ja aloita matkasi Aasiaan kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com. Etsimme Aasiaan sopivia suomalaisratkaisuja ja avaamme markkinoita kumppaneidemme Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.

Kuva: The Straights Times