Kaakkois-Aasia päihittää Kiinan melkein viisinkertaisesti ulkomaaninvestoinneissa. Vuonna 2023 Kaakkois-Aasian maihin suuntautui ulkomaisia suoria sijoituksia 206 miljardia dollaria, kun taas Kiinaan 43 miljardia dollaria.
Kaakkois-Aasia yli 650-miljoonaisella väestöllään on nopeasti kasvava ja kehittyvä talousalue, jonne suomalaisyritysten katseet ovat kääntymässä Kiinan ja Intian jälkeen. Alueen kymmenen maata – Brunei, Filippiinit, Indonesia, Kambodza, Laos, Malesia, Myanmar, Singapore, Thaimaa ja Vietnam – muodostavat ASEAN-maiden talousjärjestön. Niiden yhteenlaskettu bruttokansantuote on 7% maailman BKT:stä ja talouskasvu viimeisen kolmen vuoden aikana 4,7%. ASEAN-maat korkean tulotason Singaporea lukuun ottamatta ovat kehittyviä, keskitulotason maita.
Kasvun vetureita ovat muun muassa nuori väestörakenne ja vahva kotimarkkina.
“Vuoteen 2030 mennessä 75% kuluttajista on syntyperäisiä diginatiiveja edustaen milleniaali- ja zoomerisukupolvia. Tästä syystä digitalisaatio etenee Kaakkois-Aasiassa nopeammin kuin muualla”, hehkutti Andy Lua Business Finlandin Kaakkois-Aasia seminaarissa 27.8.2024. Lua työskentelee Euroopan maajohtajana Singapore Economic Development Board EDB:ssä.
“Kysyntä kasvaa kaikilla muillakin aloilla sitä mukaa kun väestö keskiluokkaistuu. Tällä hetkellä keskiluokkaan kuuluu jo yli puolet väestöstä. Samaan aikaan nopea kaupungistuminen luo kysyntää kestävämmille ja älykkäämmille infrastruktuuriratkaisuille”, luetteli Lua Kaakkois-Aasian bisnesmahdollisuuksia suomalaisyrityksille.
Kaakkois-Aasian markkinoille ei kannata kuitenkaan suin päin sännätä.
“Se on monimuotoinen markkina-alue. Se, mikä saattaa toimia yhdessä maassa tai yhdellä toimialalla, ei välttämättä toimi toisella”, Asian Insidersin toimitusjohtaja Jari Hietala korostaa. Asian Insiders on kansainvälistämisverkosto, jonka maakohtaiset asiantuntijat toimivat eri puolilla Aasiaa
Mikä siis olisi paras tapa edetä? Ja mitä markkinoiden avaaminen ja siellä menestyminen yritykseltä edellyttävät? Asian Insiders on julkaissut ainutlaatuisen Readiness Check -työkalun, jonka avulla yritys voi testata valmiuttaan.
”Se hyödyntää tekoälyn voimaa, mutta perustuu vuosikymmenten kokemukseen ja tuhansiin toimeksiantoihin Aasiassa.”
Tee maksuton testi osoitteessa https://asianinsiders.com/our-services/readiness-check/
Asian Insiders osallistui seminaariin suomalaiskumppaneidensa Exigo Finlandin ja Seven Stones Finlandin kanssa.
”Kumppanimme Asian Insidersin kanssa pystymme skannaamaan markkinamahdollisuudet Indonesian lisäksi kaikkialle Aasiaan”, Seven Stones Finlandin toimitusjohtaja Tanja Harjuniemi tiivistää.
Kiinnostuitko Kaakkois-Aasian markkinoista? Varaa johtotiimillesi keskustelutuokio kanssamme: tanja@sevenstonesindonesia.com.
Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisratkaisuja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.
Kuvassa: Asian Insidersin kumppanukset Markku Nummela, Jari Hietala, Nina Eriksson ja Tanja Harjuniemi Business Finlandin Kaakkois-Aasia seminaarissa 27.8.2024.