Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Suomi maailmankartalla koulutusmaineensa siivittämänä – Indonesiassa Suomea pidetään koulutusmekkana

Suomi maailmankartalla koulutusmaineensa siivittämänä – Indonesiassa Suomea pidetään koulutusmekkana

”Maailman paras koulutusjärjestelmä – Suomessa yhteistyö on tärkeämpää kuin kilpailu”, otsikoi indonesialainen verkkolehti Kompas.com 29.9.2023, ja jatkaa: ”Suomi on edelleen maailman koulutusmekka, vaikkei se enää ole PISA-tulosten kärjessä.”

Viimeisimmissä tuloksissa Suomi sijoittui kuudenneksi ja sen ohi Aasian maista ovat kiilanneet Kiina, Singapore, Japani ja Korea.

Kompas haastatteli HEI Schools Senayanin rehtoria Arthalia Larsenia Jakartassa, Indonesian pääkaupungissa.

HEI Schools on suomalainen koulutusyritys, joka tuottaa suomalaiseen varhaiskasvatusmalliin perustuvia pedagogisia työkaluja ja sisältöjä päiväkotien ja opettajien käyttöön Suomen ulkopuolella. Paikallisten päiväkotioperaattoreiden pyörittämiä HEI Schools -päiväkoteja on avattu jo kymmeneen eri maahan.

Larsen kuvaa haastattelussaan suomalaista koulutusmallia siten, että Suomessa ei painosteta lapsia opiskelemaan, eikä erikseen valmistauduta esimerkiksi PISA-kokeisiin. Sitä vastoin Aasian maissa lapset pänttäävät kuukausien ajan kokeisiin. Larsen luottaa siihen, että lapset oppivat helpommin, silloin kun he nauttivat opiskelusta ja kokevat oppimisen luonnollisena.

Katso linkki uutiseen: https://www.kompas.com/edu/read/2023/09/29/101400471/punya-sistem-pendidikan-terbaik-finlandia-utamakan-kolaborasi-ketimbang

Oletko sinä miettinyt, minkälaisia bisnesmahdollisuuksia Aasia tarjoaa suomalaiselle koulutusviennille ja EdTech -yrityksille? Ota yhteyttä ja varaa johtotiimillesi puolen tunnin ilmainen pikakelaus markkinoihin: tanja@sevenstonesindonesia.com.

Seven Stones Finland etsii Aasiaan sopivia suomalaisinnovaatioita ja -investointeja ja avaa markkinoita kumppaneidensa Seven Stones Indonesian ja Asian Insidersin kanssa.