Siirry suoraan sisältöön
Home » Uutiset » Vuoden 2023 viisi hyvää uutista Aasiasta

Vuoden 2023 viisi hyvää uutista Aasiasta

Kokosimme vuoden viisi hyvää uutista Aasiasta, joista olemme tämän vuoden aikana rummuttaneet yhdessä kumppaneidemme Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa.

1. Seven Stones Finland liittyi Asian Insidersin kansainväliseen verkostoon – Aloita matkasi Aasiaan kanssamme!

Kansainvälistämisyritykset Asian Insiders ja Seven Stones Finland kumppanoituvat edistääkseen suomalaisinnovaatioiden ja -investointien pääsyä Aasian markkinoille. Kumppanuus Asian Insidersin kanssa tarkoittaa sitä, että aiemmin Indonesian markkinoihin keskittynyt Seven Stones auttaa nyt tunnistamaan markkinamahdollisuudet kaikkialle Aasiaan.

Verkoston maakohtaiset asiantuntijat tiimeineen toimivat eri puolilla Aasiaa; Intiassa, Japanissa, Kambodzassa, Kiinassa, Koreassa, Malesiassa, Thaimaassa, Taiwanissa ja Vietnamissa. Indonesiassa palvelemme tuttuun tapaan Seven Stones Indonesian kanssa. Ydinpalveluita ovat markkinoiden avaaminen ja myyntikanavien kehittäminen kohdemaissa.

Lue lisää:

2. Maailman kasvumarkkinat löytyvät Aasian kehittyvistä maista – Mikä niistä olisi paras juuri sinun yrityksellesi?

Samaan aikaan kun Suomen suurimpien vientikumppaneiden, euroalueen ja Yhdysvaltojen, talouskasvu hidastuu ensi vuonna, Kaakkois-Aasian kehittyvät taloudet tahkoavat yli viiden prosentin kasvua. Maailmanpankin ennusteen mukaan esimerkiksi Filippiinien talous kasvaa ensi vuonna 5,9 %, Indonesian 4,9 % ja Vietnamin 6,2 %.

Seven Stones Finland yhdessä Asian Insidersin ja Seven Stones Indonesian kanssa auttaa tunnistamaan potentiaalisimmat markkinat ja testaamaan tuotteiden ja palveluiden markkinasopivuuden. Perusteellisen analyysin kautta yritysjohdon on mahdollista välttää virhearviointeja ja niihin liittyviä kustannuksia sekä minimoida riskejä. Lopputuloksena on Go tai No-Go -päätös markkinalle menosta.

Lue lisää:

3. Kansainväliset kehitysrahoittajat investoivat kehittyvien maiden vihreään kasvuun – Onko sinulla mielessä Aasiaan sopiva kehitysinnovaatio?

Kansainväliset kehitysrahoittajat, kuten Maailmanpankki, Aasian kehityspankki ja Euroopan investointipankki rahoittavat vuosittain satojen miljardien edestä kestävän kehityksen hankkeita. Niiden toimintaa ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja ne edellyttävät investointiensa tuottavan tavoiteltuja kehitysvaikutuksia, kuten vähähiilistä ja resurssitehokasta talousmallia, joka edistää hyvinvointia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Suomen ulkoministeriön rahoittaman Developing Markets Platform (DevPlat) -ohjelman tavoitteena on auttaa suomalaisyrityksiä pääsemään kehittyville markkinoille. DevPlat tarjoaa suomalaisyrityksille 1) tietoa kehitysrahoittajien hankkeista ja rahoitusmahdollisuuksista sekä YK:n hankinnoista ja 2) lisärahoitusta kestävän kehityksen mukaisten innovaatioiden ja bisnesmallien yhteiskehittämiseen. Yritysten kannattaa lähteä liikkeelle ottamalla yhteyttä Business Finlandin DevPlat -asiantuntijoihin Suomessa tai kohdemarkkinoilla.

Lue lisää:

4. Sähköajoneuvobuumi jatkaa kasvuaan Aasiassa – Nyt on oikea hetki hypätä kasvuun mukaan!

Siirtyminen sähköajoneuvoihin kiihtyy eri puolilla maailmaa valtioiden ja yritysten johtajien sitoutuessa ilmastotavoitteisiin ja hiilineutraalisuuteen. Aasialla maailman väkirikkaimpana talousmahtina on iso rooli EV-markkinoilla.

Kiina ja Intia ovat jo pelkästään väkirikkaudellaan sähköajoneuvojen tuotannon ja infrastruktuurin jättimaita, mutta akkumineraalimaalla Indonesialla on kaikki edellytykset nousta EV-teollisuuden kärkeen. Japani on jo pitkällä EV-infran rakentamisessa. Sillä on käytössään jo noin 30 000 latauspistettä, mutta suunnitteilla on jopa 300 000 uuden latauspisteen rakentaminen vuoteen 2030 mennessä. Myös Etelä-Koreassa, Malesiassa ja Thaimaassa EV-tuotanto ja infran rakentaminen käy kuumana.

Lue lisää:

5. Vuoden alussa nimesimme Indonesian kolme kovinta kasvualaa – Mitä kuuluu digitaloudelle, ilmastotoimille ja terveydelle nyt?

Digitalous

Digitaloudella pyyhkii hyvin. Indonesia on maailman nopeimmin kasvava verkkokauppakansa ja toiseksi suurin TikTokin markkina-alue Yhdysvaltojen jälkeen. Globaalit teknologiajätit ovat tunnistaneet Indonesian digitalouden mahdollisuudet ja lähteneet nyt tiiviisti mukaan maailman neljänneksi väkirikkaimman maan digitaalisessa siirtymässä. Viimeksi kiinalainen TikTok ja indonesialainen GoTo Group julkistivat strategisen kumppanuutensa.

Lue lisää:

Uusiutuva energia

Pysyäkseen ilmastotavoitteissa Indonesialla on kova kiire liikenteen sähköistämisen lisäksi lisätä uusiutuvan energian osuutta sähköntuotannossaan. Uusiutuvan energian lähteistä kivihiiltä korvaavalla biomassalla, geotermisellä energialla, tuulivoimalla ja aurinkoenergialla arvioidaan olevan suurin potentiaali. Tämän lisäksi Team Finland on tunnistanut suomalaisteknologioille lupaavan markkinaraon jätteestä energiaa, kaatopaikkakaasua ja vetyvoimaa hyödyntäville ratkaisuille.

Lue lisää:

Terveyspalvelut

Vuosikymmen sitten Indonesia käynnisti kunnianhimoisen sairausvakuutusuudistuksen, jonka tavoitteena on tarjota universaali terveydenhoito koko väestölle. Nyt sen piirissä on jo 252 miljoonaa kansalaista eli 90 prosenttia väestöstä. Terveyspalvelujen kova kysyntä ja pula terveydenhuollon ammattilaisista ovat pistäneet vauhtia teleterveyspalvelujen kehittämiselle. Ne avaavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia syrjäsaarien indonesialaisten terveystarpeille, mutta käytännössä teleterveys yleistyy nopeimmin suurkaupunkien keskiluokkaisten keskuudessa. Käyttöä vauhdittaa myös se, että indonesialaiset ovat muutenkin innokkaita online-shoppaajia ja -kuljetuspalveluiden käyttäjiä.

Lue lisää: